Ajuntament de Sant Joan de Moro

Dilluns, Octubre 28, 2013 - 12:15
Gastronomia

Començarem per un plat amb carisma per aquestes terres com és "l'Olla". Aquest plat típic de la zona, es pot elaborar amb molt diferents variants i ingredients, però la seua composició bàsica és una barreja de llegums i carns de les bones carnisseries del poble.

El plat com a ingredients sol portar, llegums i verdures com: cigrons, fesols, creïlles i bledes. Carns i embotits com: morro, orella i potes de porc, pernil, botifarres, etc...Amb tot açò, es prepara un brou que es cou a foc lent i pausat, permetent així que els diferents ingredients deixen un sabor en el caldo amb forta personalitat.

Plat molt apreciat i que requereix unes mans expertes per a la seua elaboració.

Una altra bona degustació per als bons gourmets és la "Parrillada de carn" que es realitza amb carns selectes de la terra, preparades al foc amb llenya d'arbres locals, proporcionant un aroma molt especial, que sorprén pel seu sabor.

No es pot concloure amb aquest repàs gastronòmic, sense citar alguna cosa peculiar i molt desconegut fora d'aquests llars, com és "el bolo de garrofera", espècie de fong esponjiforme, de color ataronjat, que ix adherit al tronc del garrofer, el qual, una vegada agafat, es talla cuinant-se de molt diverses maneres i amb un sabor molt peculiar i agradable.

Aquest plat té un inconvenient, ja que només pot degustar-se cap a setembre, única època en la qual apareix.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal